Dioptrijski okviri

Ramovi za korekciju vida

Optika “Una”

Od brojnih modela dioptrijskih ramova (ramova za korekciju vida) u našoj ponudi možete dobiti sve modele vrhunskih svetskih proizvodjača i designer-a, a njihov izbor temeljimo na iskustvenom praćenju svetskih trendova, te želja i potreba naših klijenata.

Najsavremeniji materijali od posebnih vrsta legura, plemenitih metala, specijalnih vrsta plastike i vrhunski obradjenih stakala, garancija su trajnosti i kvaliteta svih proizvoda iz naše ponude.

Svojim iskustvom rado ćemo Vam pomoći pri izboru vodeći brigu o Vašim željama uz stručnu sugestiju u skladu sa Vašom ličnom fizionomijom lica.
Zbog velikog broja vrhunskih modela visokog kvaliteta konačan izbor uz našu stručnu sugestiju ipak je na kraju Vaš lični izbor.

Dioptrijska stakla

Optika “Una”

Naša ponuda sadrži najnovije linije dioptrijskih stakala visokih performansi:

mineralnih
organskih, koja su puno tanja i puno lakša od mineralnih, a i tvrdoća i otpornost na grebanje, prerasla im je tvrdoću mineralnih stakala. Organska stakla se puno teže lome od mineralnih, a već su razvijena organska stakla koja su nelomljiva (polikarbonati).
foto-senzitivnih, koja Vam nude idealnu zaštitu od sunčeve svetlosti.

Na otvorenom, ona automatski zatamnjuju do 85% uz zadržavanje prirodnog doživljaja boja, pojačavanja kontrasta i 100% UV-zaštite.
Posebno bi preporučili novu generaciju plastičnih fotoosetljivih stakala Transitions V, koja su potpuno prozirna u zatvorenom prostoru, a na otvorenom brzo zatamnjuju te tako služe i kao sunčane naočare.
– Osobama sa visokim dioptrijama nudimo specijalna tanka
Titan stakla koja su zbog svojih performansi do 50% tanja od stakala na koje ste navikli.
Kod Presbyopie ili tzv. staračke dalekovidosti zbog nemogućnosti izoštravanja bliskih predmeta koristimo naočare za čitanje.

Time rešavamo veliki problem i ponovo vidimo oštro na blizinu.
Medjutim, korišćenjem naočara za čitanje i dalje nam je mutno prilikom gledanja predmeta na srednjim i većim udaljenostima.
Problem istovremenog izoštravanja bliskih predmeta i predmeta na srednjim udaljenostima (ekran računara) vrlo uspešno rešavamo dioptrijskim staklima sa dve dioptrije tzv. Bifokalima u svim prethodno navedenim materijalima.

Pored bifokalnih stakala,nudimo i takozvane Progresive (Multifokale) koji nam omogućavaju da vidimo potpuno prirodno na svim udaljenostima: daljini (voznja,tv i sli.),srednjoj udaljenosti (ekran računara,rad na stolu…) i blizini (oštro gledanje svih bliskih predmeta bez nepotrebnih neprirodnih pokreta glave i tela).


Za sve dioptrije preporučujemo:

Antirefleksni sloj koji staklu pruža veću prozirnost, a osobi koja gleda kroz takvo staklo čini sliku prirodnijom, daje izuzetan komoditet gledanja, naročito za noćnu vožnju.

EMI sloj osobama koje su često izložene kompjuterskom zračenju.

Antiskreč sloj će staklo držati duže vremena neoštećenim što će produžiti vek trajanja Vašim staklima.

Antistatik sloj
kao zadnji sloj na staklu, nanesen je kao zaštitni sloj koji odbija zrnca nečistoće, vodu i masnoću. Taj sloj uveliko olakšava čišćenje naočara kao i njihovo održavanje. Za zaštitu vaših očiju od negativnog uticaja sunčevih zraka za Vas smo odabrali najkvalitetnije materijale. Nudimo Vam i najnovije zaštite: toniranje Vaših dioptrijskih organskih stakala u opsegu od 5% do 70% u različitim bojama. Procenat zatamnjenja Vi odredjujete po Vašim zahtevima. Zaštite su napravljene od prirodnih boja i obezbedjuju 100% UVB i UVA zaštitu.

NOVO! Za bolju zaštitu od sunca Polaroid stakla smanjuju blještanje uzrokovano refleksijom sa površine (snega,mora,peska…), poboljšavaju komfor i pružaju dodatnu sigurnost. Boje koje se nalaze svugde oko nas uz ova stakla su bogatije i potpunije.