fbpx

DA LI SU VAM POTREBNA BIFOKALNA DIOTRIJSKA SOČIVA, BIFOKALNE NAOČARE ?

Bifokalno dioptrijsko sočivo ima dve žarišne tačke, jedan deo za gledanje udaljenih objekata, a drugi za gledanje bliskih objekata.

Zašto bi vam trebao bifokal?

Prezbiopija: Teško je to razumeti dok ne dodje taj period Vašeg života, ali oko 40. godine razvijamo prezbiopiju.

Prezbiopija uzrokuje postepeno smanjenje mogućnosti fokusiranja na predmete koji su na bliskom rastojanju (od oko 30 cm) ili čitanje sitnih slova.

U početku ljudi primećuju poteškoće sa čitanjem pri slabijem osvetljenju i čitanjem sitnih slova sa deklaracija ili uputstava koji idu uz lekove.

Osobe sa prezbiopijom takodje primećuju da je teže usredsrediti se sa daljine na blizinu. Kako vreme prolazi, kako se približavaju dobi od 42 do 45.-e godine, to postaje sve dominantniji problem u njihovom životu i sve što pokušavaju pročitati ili pogledati izbliza postaje izuzetno teško. Funkcije mišića (cilijarnog tela) i očnog sočiva unutar naših očiju postaju sve nefleksibilnije.

Zbir tih nefleksibilnosti nastaje sa godinama i kao efekat daje nedostatak sposobnosti fokusiranja na objekte u blizini.

Rešenje za ovaj problem može biti vaš optometrist koji će vam propisati bifokalne naočare, tj. jedan deo sočiva je za fokusiranje na daljinu, a jedan za fokusiranje na blizinu.

Akomodacijska disfunkcija: Nekim ljudima je potreban bifokal zbog akomodacijske disfunkcije. Neka deca razviju stanje u kojem se ne mogu lako i brzo usredsrediti na posmatranja objekata sa daljine na blizinu. Oni doživljavaju veliki zamor dok pokušavaju održati fokus na blizini tokom čitanja ili učenja.

Akomodativna ezotropija: Još jedan razlog zašto neka deca moraju nositi bifokalna sočiva. Akomodativna ezotropija jedan je od najčešćih oblika strabizma. Ta deca su obično vrlo dalekovidna, imaju ezotropiju ili oko koje “skreće ka nosu”, uzrokovanu fokusiranjem uz napor očiju dok pokušavaju jasno videti i time nadoknaditi dalekovidost. Imaju neravnotežu između konvergiranja očnih mišića i fokusiranja. Bifokalne naočare ublažavaju ove probleme.

Vrste bifokalnih diotrijskih sočiva

Ravna oštra linija (ravan segment za blizinu):

Bifokal sa ravnom oštrom linijom ima mali segment u obliku polumeseca ili slova „D“. Smešten je nazalno i dole prema dnu sočiva. Pacijent može birati izmedju segmenta od 25 mm ili segmenta od 28 mm. Ivica segmenta je oštra i vidljiva na sočivu.

Okrugli segment:

Bifokal sa okruglim segmentom ima okrugli segment od 22 ili 24 mm prema dnu sočiva. Ovaj bifokal razvijen je kako bi nosiocu omogućio da malo lakše dodje do područja segmenta za čitanje. Okrugli segmenti danas nisu toliko česti.

Progresivna dioptrijska sočiva:

Progresivna sočiva su sočiva koja mnogi nazivaju nevidljivi, bez linije bifokali. Međutim, to nije baš tačno. Progresivna dioptrijska sočiva nemaju naglo povećanje dioptrije od dela za daljinu ka blizini.

Njihovo povećanje ili prelaz do dioptrijske snage za  blizinu je blag i bez vidljive linije prelaza i postepeno se menja, pa samim tim pružaju jasan vid i na srednjoj udaljenosti (udaljenost izmedju daljine i blizine). Progresivna dioptrijska sočiva su vrlo brzo postala popularna i još uvek su najbolje rešenje koje postoji kada je u pitanju prezbiopija.
Prelazni bifokali (INVISIO bifokali) Prelazni bifokali INVISIO, imaju okrugli segment i ivica prelaza je stopljena sa ostatkom sočiva, prelaz je blago vidljiv i linija razdvajanja dela za blizinu nije oštra. Iako ga stručna osoba lako može videti, ostatku sveta je mnogo manje vidljiv od bifokalnog sočiva sa ravnom linijom, ravnim oštrim segmentom.

Ako su vam potrebna dodatna objašnjenjama o vrsti bifokalnih i progresivnih dioptrijskih sočiva koja bi bila najbolja lično za vas, budite slobodni da me kontaktirate.

Zajedno ćemo pronaći najbolje.

Maja Jakovljević Optometrist-Kontaktolog

Svakodnevno uviđam koliko klijentima znači moja posvećenost i razumevanje. Vrlo često dolaze prepuni nedoumica i zabrinuti, posebno kada je u pitanju njihovo dete. Zato je jedan od mojih pristupa sve objasniti na način na koji oni razumeju. Ništa nije toliko strašno koliko neinformisanost. Jako mi je važno da se naš susret završi sa poverenjem, olakšanjem i na obostrano zadovoljstvo. Verujem da se svaki moj klijent uvek oseća kao da je jedini, bez obzira na obim mog posla i ukupan broj pregleda tog dana. Vreme jeste novac, ali moji klijenti su za mene najveće bogatstvo.