fbpx

SPECIJALISTIČKI OFTALMOLOŠKI PREGLEDI

U očnoj ordinaciji UNA možete uraditi kompletan oftalmološki pregled.

Često se zaboravlja na važnost redovnih oftalmoloških pregleda sve dok se ne primete promene u kvalitetu vida.

Oftalmološki pregled se sastoji od niza pregleda koje izvode oftalmolog i optometrista.

Pregled očnog dna je brz, jednostavan i bezbolan, pomaže pri otkrivanju, ali i prevenciji mnogih očnih bolesti i izuzetno je važno da se obavlja s vremena na vreme.

Ovaj pregled traje oko sat vremena i posle njega se može reći da li postoje neki faktori rizika za izvođenje operacije kao i da li treba sprovesti neka druga ispitivanja.

Od izuzetne je važnosti skrining koji podrazumeva redovne godišnje oftalmološke preglede, naročito za populaciju nakon 40. godine života i kod osoba koje imaju glaukom u krugu porodice.

U očnoj ordinaciji Una koristimo beskontaktni tonometar za merenje očnog pritiska (bez kontakta mernog instrumenta sa okom).

Gonioskopija je dijagnostička procedura kojom se meri razmak između rožnjače i šarenice oka.

OCT- Optička koherentna tomografija predstavlja neinvazivnu i neškodljivu metodu koja omogućava najsavremeniji način snimanja oka.

Kompjuterizovano vidno polje ili kompjuterizovana perimetrija je dijagnostička metoda pomoću koje se postavlja rana dijagnoza glaukoma, kao i nekih neuroloških oboljenja.

U očnoj ordinaciji UNA možete uraditi kompletan zdravstveni pregled oka, uz propisivanje potrebne terapije za lečenje svih očnih oboljenja.

Lekarska uverenja

Izdajemo sva potrebna lekarska uverenja, a vršimo i ciljane preglede i procenu vidnih sposobnosti, kod određenih zanimanja. Ciljane preglede mnoge firme traže od svojih zaposlenih na određenim radnim mestima. Rade se na godišnjem nivou.

Saveti i konsultacije lekara

U očnoj ordinaciji UNA stručni tim predvodi dr Vlado Miletić, koji Vam uvek stoji na raspolaganju za sve savete i konsultacije.

Očna ordinacija UNA stoji Vam na raspolaganju i kada je u pitanju određivanje svih vrsta kontaktnih sočiva.

U očnoj ordinaciji UNA možete uraditi testiranje vidne oštrine sa propisivanje naočara.

Kontrola dioptrije

U očnoj ordinaciji UNA možete obaviti i samo kontrolni pregled dioptrije u slučaju da iz nekog razloga više niste zadovoljni kako vidite sa njima.

Kod nas možete obaviti „obuku“ za pravilno održavanje i nošenje sočiva, preporuku najboljeg sredstva za održavanje i mnogo drugih korisnih informacija.

Kontrolni pregled za meka i GP kontakna sočiva

U očnoj ordinaciji UNA možete obaviti kontrolni pregled za meka i GP kontaktna sočiva. Za naše pacijente ove kontrole na godišnjem nivou su besplatne.

Dnevna kriva očnog pritiska - IOP-a

U očnoj ordinaciji UNA možete uraditi dnevnu krivu IOP-a (očnog pritiska) koja podrazumeva više merenja vrednosti očnog pritiska u različitim intervalima dana.

Daltonizam je poremećaj raspoznavanja boja. Obično se ispoljava pri razlikovanju crvene, zelene, plave ili kombinacije tih boja.

Pahimetriju u očnoj ordinaciji UNA možete obaviti svakog radnog dana uz konsultaciju i savet oftalmologa.

Uzimanje brisa

Očna ordinacija UNA pruža uslugu uzimanja brisa oka i ta usluga se ne naplaćuje.

Širmer test se koristi za određivanje količine lučenja suza.
Izvodi se pomoću filter papirića koji se stavljaju u temporalni deo donjeg forniksa konjunktive.

Kornealna topografija rožnjače je dijagnostička metoda u oftalmologiji, kojom se dobija detaljan opis rožnjače.