fbpx

zašto odabrati dnevna kontaktna sočiva ?

Pored tolikog izbora dostupnih kontaktnih sočiva – dnevnih, dvonedeljnih, mesečnih i drugih, teško je znati koja kontaktna sočiva su najbolja za Vaše oči i koje su prednosti različitih vremenskih zamena istih. 

Zapamatite da ćete najbolje rešenje pronaći u saradnji sa Vašim specijalistom za kontaktna sočiva.

TOP 3 PREDNOSTI DNEVNIH KONTAKTNIH sočiva:

1. ZDRAVLJE OČIJU

Prema istraživanjima u SAD-u i Kanadi, 82% od 1000 odraslih ispitanika potvrdilo je da prekorače vremenski period dozvoljenog nošenja kontaktnih sočiva, a više od polovine njih prespava sa kontaktnim sočivima u očima. Iz istog istraživanja proizlazi zaključak da zbog nepropisnog nošenja sočiva, nosioci ugrožavaju zdravlje očiju. Na primer, kapljice vode koje dođu u kontakt sa kontaktnim sočivima ( sa ivice umivaonika, iz bazena, iz tuša …), u sebi mogu sadržati bakteriju Acanthomoebu, a prašina i ostale nečistoće mogu se nakupljati na sočivima i stvarati opasan talog na sočivima.
Upravo zbog činjenice što se dnevna kontaktna sočiva svakog dana na oko stavljaju direktno iz sterilnog pakovanja (blistera), ona su najčistija i najsigurnije moguće rešenje za korisnike kontaktnih sočiva.

2. PRAKTIČNOST

Dnevna kontaktna sočiva dolaze u malom pakovanju (pojedinačnim blisterima) koji su napunjeni rastvorom, zbog čega nije potrebno dodatno čišćenje. Sa sobom uvek možete imati nov, svež par sočiva i oslobođeni ste kupovine i korišćenja rastvora za održavanje i kasetica za kontakna sočiva, na kojima se isto, uz malo nepažnje mogu nakupiti bakterije, čime povećavate rizik od infekcija.  
Dnevna kontaktna sočiva posebno su pogodna u sportskim uslovima, koji povećavaju rizik od infekcije oka ( vodeni sportovi, pesak i prašina, …), a isto tako predstavljaju olakšanje, zbog toga što za razliku od dioptrijskog okvira ne sputavaju u izvođenju sportova ( sa sočivima imate šire vidno polje, možete nositi kacigu preko sočiva, kao i zaštitne naočare …).

3. UDOBNOST

Nakupine alergena kao što su prašina i polen, ali i nakupine prljavštine i drugih čestica mogu biti iritirajuće i prouzrokuju nelagodnost. Detaljno čišćenje kontaknih sočiva i kasetica za njihovo čuvanje, obavezno je korisnicima dvonedeljnih i mesečnih kontaktnih sočiva, dok korisnici dnevnih konktnih sočiva uživaju u novom svežem paru svaki dan, bez naslaga i zamućenja.
 

ZAPLOVITE U UDOBNOST NOŠENJA BIOTRUE DNEVNIH KONTAKTNIH SOČIVA za samo 600,00 rsd

Kako bi uveli sve naše dugogodišnje ali i nove korisnike, nosioce sočiva, u potpuno novi svet nošenja sočiva ( zdravlja očiju, udobnosti i praktičnosti ), u ponudi imamo i pakovanje od 5 kom. 

Zakažite svoj termin za pregled ili konsultaciju na kontakt broj 066 351 230.

Mi imamo odgovore na sva Vaša pitanja i tu smo da ispunimo sve Vaše želje i prohteve. 

Dobro nam došli. Mi Vam se radujemo.

Maja Jakovljević Optometrist-Kontaktolog

Svakodnevno uviđam koliko klijentima znači moja posvećenost i razumevanje. Vrlo često dolaze prepuni nedoumica i zabrinuti, posebno kada je u pitanju njihovo dete. Zato je jedan od mojih pristupa sve objasniti na način na koji oni razumeju. Ništa nije toliko strašno koliko neinformisanost. Jako mi je važno da se naš susret završi sa poverenjem, olakšanjem i na obostrano zadovoljstvo. Verujem da se svaki moj klijent uvek oseća kao da je jedini, bez obzira na obim mog posla i ukupan broj pregleda tog dana. Vreme jeste novac, ali moji klijenti su za mene najveće bogatstvo.